Alleen de
beste bonen
komen in
Blend.

Want onze goede
koffie is ook de
lekkerste koffie.

Een unieke melange.

Echt goede koffie is meer dan je proeft. Echt goede koffie is gemaakt van koffiebonen met een lekkere, volle smaak, afkomstig uit de beste koffieregio’s ter wereld. Vers gebrand en verpakt in Nederland. Maar echt goede koffie is meer. Echt goede koffie is niet alleen goed voor de consument, maar ook voor de koffieboeren. Dat is de unieke melange van Blend.

Onze Blends:

Koffiebonen June

June.

June is een blend van Arabica en Robusta uit twee werelddelen. De Arabica bonen van deze melange zijn biologisch geteeld, zongedroogd en fully washed op de Rushashi coöperatie in Rwanda, de eerste partner van This Side Up in 2013. Ze geven June zijn opwekkende smaak, die doet denken aan rode appel, mandarijn en hazelnoot.

Uit India komen de Robusta bonen, handgeplukt, zongedroogd en fully washed op de Venkids Valley Estate. Ze vullen het frisse karakter van de Arabica aan met een vleugje zoet, dat associaties oproept met de smaak van gedroogde vijgen, bruine suiker en rauwe cacao.

Koffiebonen Jane

Jane.

Jane is een 100% Arabica blend. De bonen worden handgeplukt, zongedroogd en honey processed op de Capricornio coöperatie in het zuiden van Brazilië. Hier produceren zo’n 20 kleine koffieboeren volgens de hoogste kwaliteitsstandaard op ecologische boerderijen.

Door de lage groeihoogte ontwikkelen de koffieplanten zich minder snel dan elders, wat resulteert in grote, langzaam gerijpte bessen met een complexe smaak. Kenners omschrijven de smaak van Jane als een combinatie van zwarte bessen, chocola en suikerriet.

Koffiebonen Jim

Jim.

Jim is een Arabica blend samengesteld uit Brasil Santos Fine Cup en Guatemala Hue Tenango SHB. De bonen uit beide regio’s zijn van de Catuia bourbon variëteit, maar het verschil in groeihoogte geeft ze een verschillend karakter. Het predicaat SHB staat voor ‘Strictly Hard Bean’, de hardere boon die in Guatemala op 1500 meter hoogte groeit. ‘Fine cup’ slaat op het lichtere karakter van de Braziliaanse bonen, die op 900 meter worden geteeld.

Samen zorgen ze voor een blend met een sterk karakter en een mooie afdronk. De Braziliaanse bijdrage is de smaak van noten, honing en melkchocola, terwijl de bonen uit Guatemala de zwaardere accenten van rode wijn, zwarte bessen en donkere chocola inbrengen.

Bestel nu jouw bonen via onderstaand formulier


  Naast koffiebonen, kan je bij ons ook heerlijke Clipper thee bestellen. In allerlei smaken.

  We hebben de volgende smaken voor je:

  Raspberry and Mint Green tea
  Lemon Green tea
  Cranberry and Raspberry
  Calmer Chameleon
  Happy Mondays
  Lemon and Ginger
  Redbush
  English breakfast

  Earl Grey
  Lemon and Ginger
  Wild Berry
  Red Bush
  Peppermint
  Chamomille
  Green Tea
  Snore and Peace

  Zen Again
  Orange and Tumeric
  Ginger Green Tea with a twist of Matcha and Tumeric
  Rooibos with a twist of Lemon and Ginger
  Elderflower with a twist of Rose
  Green Chai
  Mango en Ginger Green tea

  De thee is alleen in combinatie met onze koffiebonen te krijgen.

  Vraag het Jos +31 (0)6 – 292 40 590 of Koos +31 (0)6 – 820 12 042 hoe dat precies zit.

  Goede koffie die goed doet

  Bij Blend Coffee vinden we dat koffie altijd Fair Trade moet zijn. Iedere boon van Blend heeft dan ook een eerlijke geschiedenis. Zo is onze blend June het resultaat van een samenwerking met This Side Up, dat boeren vastigheid geeft waar ze op kunnen rekenen.

  Maar we gaan met liefde nog een stapje verder. Per verkochte kilo koffie doneren we namelijk vijftig cent aan de stichting Niños de Guatemala, dat scholen bouwt in Guatemala en kinderen een betere toekomst biedt.

  Een stapje verder dus. En dan nóg een stapje verder: per verkochte kilo koffie doneren we vijftig cent aan de stichting Niños de Guatemala, die scholen bouwt in Guatemala en kinderen een betere toekomst biedt. Een hoop magie dus, allemaal voor dat kopje koffie dat je ’s ochtends uit je machine tovert.

  Koffie met karakter, daar
  houdt iedereen toch van.