Goede koffie.
Daar geniet
zelfs de
boer van.

We nemen niet alleen bonen af, we geven een toekomst terug.

Eerlijke koffie.

Koffie kan niet alleen je ochtend, maar ook de wereld een stukje beter maken. Daar werken we bij Blend op meer dan één manier aan. Zo is al onze koffie ‘Direct Trade’: het wordt rechtstreeks gekocht bij de koffieboeren. Maar we gaan nog een stuk verder. Samen met This Side Up geven we koffieboeren niet alleen een goede prijs, maar ook een goede toekomst. En voor elke kilo koffie die we verkopen, doneren we vijftig cent aan Stichting Niños de Guatemala.

Samen met This Side Up maken we koffie nog beter.

Normaal is de koffiehandel anoniem. Een koffieboer verkoopt zijn koffie aan een opkoper. Die koffie wordt geveild op de wereldbeurs. Als koffiedrinker weet je niet waar de koffie vandaan komt. En welke prijs de boer ervoor heeft gekregen. This Side Up is een Nederlandse koffie-importeur die het anders doet. Menselijker. Transparanter. This Side Up kent elke koffieboer persoonlijk en koopt de koffiebonen in voor de prijs die de boer nodig heeft. Het gaat voor This Side Up niet om de winst, maar om de toekomst van de koffieboeren. Een visie die we bij Blend volledig delen. Samen met This Side Up dragen we een klein stukje bij aan een betere wereld.

This Side Up blend June

Hoe wij het doen.

Door samen te werken met This Side Up zorgen we dat kleine koffieboeren een betere prijs krijgen voor hun bonen. Maar dat niet alleen. We ondersteunen hen om hun product te blijven verbeteren. Zodat ze hun bonen kunnen verkopen als premium kwaliteit. Niet alleen de oogst van dit jaar, maar ook in de toekomst. Zo kunnen ze investeren in hun bedrijf, in continuïteit en in milieuvriendelijke productiemethoden.

Duurzame koffie.

Samen met This Side Up maakt Blend niet alleen eerlijke koffie, maar ook duurzame koffie. Alle koffiebonen die we via This Side Up inkopen zijn duurzaam geproduceerd. En onze verpakkingen zijn gemaakt van recycled plastic en ook weer 100% herbruikbaar.

Koffie met toekomst.

This Side Up is een kleine organisatie met een grote visie: een toekomst waarin de wereld van de grote importeurs en handelaars plaats maakt voor menselijker wereld. Een wereld waarin kleine koffieboeren niet langer overgeleverd zijn aan het winstbejag dat de koffiemarkt van vandaag kenmerkt. Dat is natuurlijk niet iets wat je één twee drie kunt realiseren. Maar op kleine schaal bereikt This Side Up al heel wat door koffieboeren in 14 landen de zekerheid te bieden dat ook de volgende oogsten worden afgenomen voor een goede prijs. Een prijs die het mogelijk maakt te investeren in hun bedrijf, brood op de plank te hebben en hun kinderen naar school te laten gaan.

Transparante koffie.

Hoeveel krijgt de koffieboer voor zijn bonen? Wat kost het verwerken, het branden, de verpakking? Welke marge houdt Blend over aan een kilo koffie? Hierin zijn we volledig open en we kunnen je alle cijfers laten zien. Want eerlijke koffie is voor This Side Up en voor Blend transparante koffie.

Koffie van topkwaliteit.

Blijft de vraag: ‘wat betekenen deze mooie idealen voor het kopje koffie waarmee mijn kantoordag begint?’ Wel, dat wordt er alleen maar lekkerder op. Zij geven hun kleine koffieboeren niet alleen de financiële ruimte om te investeren in betere productiemethoden, maar ondersteunt hen ook met wetenschap en advies. Zodat ze elk jaar de beste bonen kunnen oogsten. De koffiebonen die Blend voor zijn specialty koffies gebruikt zijn dan ook van premium kwaliteit. En dat proef je. Nog niet geproefd? Een telefoontje en we staan op de stoep met al onze melanges.

Hoe kunnen we je helpen?


    Koffie is mensenwerk. Heb je een vraag over koffie, over machines of reparaties? Kom maar op, geen vraag is voor ons te gek.
    Wil je dat we langskomen?
    We laten je graag proeven wat het verschil maakt, en leggen met alle liefde uit wat het verschil is tussen ‘normale eerlijke’ koffie en ‘Blend-eerlijke’ koffie. Spoiler: dat is een wereld van verschil. Wanneer spreken we af?