Een goed
kopje koffie
is geen
kinderspel.

Onderwijs is de
beste manier om
mensen een betere
toekomst te geven.

Hoe Blend Coffee de wereld een stukje beter maakt

Guatemala is een van ’s werelds bekendste koffielanden. Jaarlijks worden hier miljoenen kilo’s koffie geproduceerd. Veel Guatemalanen werken dan ook op koffieplantages. Dit is zwaar werk, en de salarissen zijn laag. Meer dan de helft van de mensen leeft onder de armoedegrens. Hierdoor is het voor veel mensen niet mogelijk om onderwijs voor hun kinderen te betalen en moeten veel kinderen al op jonge leeftijd meewerken.

Met ieder kopje koffie meer kinderen naar school

Per verkochte kilo koffie doneert Blend Coffee 50 cent aan de stichting. Met ieder kopje koffie wat je drinkt, help je dus meer kinderen naar school. Als dat geen koffie met karakter is.

Niños de Guatemala maakt onderwijs mogelijk

Stichting Niños de Guatemala zet zich in om samen met de bevolking aan een betere toekomst te bouwen. Onderwijs is immers de beste manier om mensen een kans op een betere toekomst te geven. Daarom bouwt Niños de Guatemala scholen en maken zij het voor kinderen mogelijk om naar school te gaan. De stichting heeft inmiddels drie scholen waarop bijna 500 kinderen zitten die anders niet naar school zouden gaan. Zowel de leerlingen, de ouders als de gemeenschap worden actief bij de scholen betrokken. Daarnaast bieden ze programma’s over financiële zelfredzaamheid, ondernemerschap en rollen in het gezin en de samenleving.

Hoe kunnen we je helpen?


    Koffie is mensenwerk. Heb je een vraag over koffie, over machines of reparaties? Kom maar op, geen vraag is voor ons te gek.
    Wil je dat we langskomen?
    We laten je graag proeven wat het verschil maakt, en leggen met alle liefde uit wat het verschil is tussen ‘normale eerlijke’ koffie en ‘Blend-eerlijke’ koffie. Spoiler: dat is een wereld van verschil. Wanneer spreken we af?