Op de koffie

bij de boer.

Een serie reisverhalen van Blend oprichter Jos Schipper die je meeneemt naar een van onze koffieplantages in India.

Duurzame kwaliteitskoffie vind je niet zomaar. Onze founder Jos is naar India gereisd om met eigen ogen te zien en te proeven hoe we impact maken op de gehele community met eerlijke koffie-inkoop.

Reisverslag

deel 1

Met eigen ogen zien waar onze koffie vandaan komt.

Mijn bezoek heeft de bonen in Blend Coffee letterlijk een gezicht gegeven. Het is prachtig om te zien hoe iedereen met passie en vakmanschap werkt om de beste koffiebonen te produceren. En het is nog mooier te beseffen dat we daar met elk kopje eerlijke koffie direct aan bijdragen.

Reisverslag

deel 2

Elke kop Direct Trade koffie heeft positieve impact op de lokale gemeenschap.

Het is heel interessant zelf te zien dat er op de plantage van Pavan en zijn vrouw Shilpa permanent zo’n 40 mensen met hun gezinnen en familie wonen.

Reisverslag

deel 3

Het was echt een happening om een van onze eigen koffie-plantages te bezoeken.

Tijdens een bakkie koffie kon ik uit de eerste hand horen wat Direct Trade en samenwerking met This Side Up aan het begin van de koffieketen betekent.

Hoe kunnen we je helpen?


    Koffie is mensenwerk. Heb je een vraag over koffie, over machines of reparaties? Kom maar op, geen vraag is voor ons te gek.
    Wil je dat we langskomen?
    We laten je graag proeven wat het verschil maakt, en leggen met alle liefde uit wat het verschil is tussen ‘normale eerlijke’ koffie en ‘Blend-eerlijke’ koffie. Spoiler: dat is een wereld van verschil. Wanneer spreken we af?